Cellulit masszázs

A narancsbőr kezelése

A narancsbőr kezelése narancsbőr elleni masszázsolajjal a leghatékonyabb, a cellulit elleni masszázsolajak közül a legjobbak a fahéj, boróka, borsmenta tartalmúak! Akár mi magunk is készíthetünk ilyen masszázsolajat!

Ha lágyabb, puhább felületű narancsbőrünk van, gyengédebb mozdulatokkal serkentsük a nyirokkeringést. Kemény, makacs narancsbőr esetén erőteljes gyúró mozdulatokkal puhítsuk fel az érintett területet, így a terület vérellátása, nyirokkeringése javulni fog.

Térdtől fölfelé haladva masszírozzuk bele mélyen a combunkba a masszázsolajat, és gyúrjuk át alaposan az egész területet. Körkörös nyomkodó mozdulatokkal, majd a bőrfelületet enyhén ütögetve haladjunk, aztán pedig váltott kézzel simogassuk a combunkat lentről felfelé a narancsbőr elleni masszázsolajjal.

A természetes alapanyagú (a luffatök belső részéből készült) luffa szivacs az egyik hű segítőnk a narancsbőr elleni küzdelemben. Léteznek különböző méretű luffa szivacsok és luffakesztyűk is, a leginkább kézreeső darabot válasszuk!

Cellulit masszázs

A Cellulit masszázs elősegíti, hogy a felhalmozódott nyirok, salakanyaggal együtt a nyirokcsomókon keresztül a véráramba jusson és kiürüljön, így megszabadítva a zsírsejteket a méreganyagtól. Ez a masszázs hihetetlen módon meggyorsítja az anyagcsere folyamatokat a vérkeringést, és a szövetek frissítését a szervezetben. Elősegíti az új kollagén termelést, ami a szövetek feszesítését fokozza.

A cellulit masszázs jótékony hatásai:

  1. a masszázs javítja a vérkeringést
  2. stimulálja a lerakódott zsír és víz távozását a szövetekből
  3. fokozza az érintett testtájak oxigénellátását, ezáltal serkentve a lebontó folyamatokat.
  4. kedvező hatással van a nyirokrendszer működésére, ami a szövetekben felgyülemlett folyadék és méreganyagok távozásáért felelős
  5. a cellulit masszázs tehát a test méregtelenítésében is fontos szerepet játszhat.