Nyirokmasszázs

Nyirokmasszázs

A nyirokmasszás olyan fizioterápiás eljárás, ahol a kötőszövetre gyakorolt nagyon lágy fogástechnikával fokozzuk a nyirok folyadék visszaáramlását. Nyirokmasszázs javítja a nyirokrendszer ellenálló képességét, megszünteti az anyagcserezavarokat, kiüríti a szöveti ödémákat – csökkentve ezáltal az érintett szervek fájdalmát-,  indirekt módon javítja a vérkeringést, sőt, a sejtek táplálék- és oxigénellátását is.
Rendszeresen érdemes nyirokmasszázst alkalmazni. Nincs káros mellékhatása. Legkorábban csak néhány kezelés múlva mutathatunk fel egyértelműen látható és tapintható eredményt. Egy erősen elsalakosodott testet nem lehet egy kezelés alatt megtisztítani.

A nyirokmasszázzsal megszüntethető a nyirokpangás, a végtagok ödémásodása, felgyorsul a nyirokkeringés, melynek hatására az alulműködés megszűnik, a megnagyobbodott fájdalmas nyirokcsomók, érzékeny nyirokterületek (ágyék, hónalj, nyaki terület) fájdalma csökken, működésük javul.

Célja a szervezetben lévő pangó folyadék csökkentése és az általános méregtelenítés.
Lágy, fájdalommentes masszázs, mely a nyirokrendszeren keresztül méregtelenít és javítja a vérellátást. A kezeléssel megszüntethető a nyirok ödéma, alkalmazható műtétek után is orvosi javallatra, reumás és egyéb ízületi panaszok esetén.

Nem a hagyományos értelembe vett masszázsok közé tartozik. A nyirokmasszázs intenzív hatékony masszázs mely jellemzően a nyirokkeringés irányában történik és – a hagyományos gyógymasszázs tiltásával ellentétben- a nyirokcsomókon dolgozik, lágyan masszírozza és vibrációval aktivizálja azokat. A nyirokrendszeren keresztül a szövetközi folyadék elvezetésének fokozásával javítja az izmok, ízületek, a belső szervek vérellátását, méregtelenítését, megszünteti a szövetekben a fehérjepangást, és a mobilizálható ödémákat. Korunk népbetegségének a cellulitnek ( narancsbőr ) az egyik leghatékonyabb gyógymódja.

A mozgásszegény életnek az eredménye lehet, hogy belső szerveink részben lassabban dolgoznak, nem nyújtanak „megfelelő teljesítményt”. Ez a helyzet a vesékkel is. Ehhez járulnak még hozzá a külső hatások, melyek kedvezőtlen hatással vannak a szervezetünkre. Így fontos, hogy szervezetünket időről-időre víztelenítsük.